mening

15-11-2012 19:38

We kunnen niet allemaal eens zijn, hoe iemand iets doet. Maar klakkeloos negatieve berichten vermelden zonder te achterhalen of het klopt is ongepast. Ik snap ook best dat mensen vrijheid willen, maar ze willen ook dat iemand zich netjes gedraagd. Ik zelf kijk intensief naar de uitzendingen van Cesar Milan en luister wat hij zegt en kijk naar wat hij laat zien. Daar ik zelf ook met mijn hond leef en begrijp wat Cesar bedoeld, en dat ook terug ziet bij de hondentrainer waar ik met mijn hond ben gaan trainen, is het een feit dat een hond behandeld moet worden als een hond en niet vermenselijken. Cesar Milan is een oprecht mens en rechtdoor zee, heeft door met honden te leven, ervaren hoe je met honden moet leven. Dan is het toch wel zo dat hij mag beweren dat hij op de juiste manier handeld. Als mensen nu eens beter naar hun eigen hond(en) gaan kijken en zien hoe ongelukkig sommige honden zijn dat ze aan hun lot worden overgelaten of niet sociaal zijn, en hun hondgaan behandelen als een levend wezen dat ook gevoelens heeft, dan zal het leven van de hond(en) wat gemakkelijker zijn.

De mensen die Cesar Milan afkraken, kijk eens goed naar de uitzendingen, daar geeft Cesar haar fijn uit hoe het werkt. En als we nu eens leren in plaats van beweren, dan hoeft een hond niet gedumd te worden in een asiel of aan hun lot worden overgelaten, zodat anderen voor de gevolgen moet zorgen dat de hond(en) weer geadopteerd kan worden. Wat ze overigens wel met hun hart doen. Het geld niet alleen voor honden, het gaat om alle dieren. De training is trouwens méér voor de bazen, want de hond handeld naar zijn instinct. De hond ligt niet in zijn mand te bedenken wie hij vandaag eens zal bedriegen. Dat doen mensen, dieren doen dat niet. En als iemand het anders weet dan moeten ze dat maar eens haar fijn uitleggen, dan kunnenwe er wat van leren.

Een hond die zich normaal gedraagt en goed gesocialiseerd is en gehoorzaam is, behoeft niet bij een gedragstherapeuten te komen. Je hond postitief opvoeden ja, maar het moet wel eerlijk zijn. Een lieve hond zal bij slechte leiding zelf zoeken naar leiding, dat is z´n instinct om te overleven in de groep. Als diezelfde hond kan groeien in zijn dominantie, dan gaat de hond steeds meer domineren en gaat eigen rechten spelen. En daar zit je niet op te wachten. Bij een angstige hond wordt het gedrag ook steeds erger, want de hond is z´n vertrouwen kwijt in de mens. De hond ziet ons niet als mensen, maar als wezens op twee benen. Je kunt niet voorkomen dat je hond weleens moet corrigeren anders loop jij achter je hond aan en niet andersom. Ga eens kijken bij een goede gedragstherapeut(e) die wil je wel laten zien hoe het werkt. Lees ook de twee boeken van Cesar Milan en je snapt het. Als je niets om honden geeft laat je mening dan thuis, want daar zitten goed bedoelde hondeneigenaars niet op te wachten. En broodverdieners willen we ook niet.

God wil dat mensen vrij kunnen leven en dwingt mensen niet. maar ook Hij moet weleens ingrijpen. Anders komt Z´n boodschap niet over. De duivel dwingt mensen God niet.