Blog

Cesar Millan

30-11-2012 13:55

mening

15-11-2012 19:38

We kunnen niet allemaal eens zijn, hoe iemand iets doet. Maar klakkeloos negatieve berichten vermelden zonder te achterhalen of het klopt is ongepast. Ik snap ook best dat mensen vrijheid willen, maar ze willen ook dat iemand zich netjes gedraagd. Ik zelf kijk intensief naar de uitzendingen van Cesar Milan en luister wat hij zegt en kijk naar wat hij laat zien. Daar ik zelf ook met mijn hond leef en begrijp wat Cesar bedoeld, en dat ook terug ziet bij de hondentrainer waar ik met mijn hond ben gaan trainen, is het een feit dat een hond behandeld moet worden als een hond en niet vermenselijken. Cesar Milan is een oprecht mens en rechtdoor zee, heeft door met honden te leven, ervaren hoe je met honden moet leven. Dan is het toch wel zo dat hij mag beweren dat hij op de juiste manier handeld. Als mensen nu eens beter naar hun eigen hond(en) gaan kijken en zien hoe ongelukkig sommige honden zijn dat ze aan hun lot worden overgelaten of niet sociaal zijn, en hun hondgaan behandelen als een levend wezen dat ook gevoelens heeft, dan zal het leven van de hond(en) wat gemakkelijker zijn.

De mensen die Cesar Milan afkraken, kijk eens goed naar de uitzendingen, daar geeft Cesar haar fijn uit hoe het werkt. En als we nu eens leren in plaats van beweren, dan hoeft een hond niet gedumd te worden in een asiel of aan hun lot worden overgelaten, zodat anderen voor de gevolgen moet zorgen dat de hond(en) weer geadopteerd kan worden. Wat ze overigens wel met hun hart doen. Het geld niet alleen voor honden, het gaat om alle dieren. De training is trouwens méér voor de bazen, want de hond handeld naar zijn instinct. De hond ligt niet in zijn mand te bedenken wie hij vandaag eens zal bedriegen. Dat doen mensen, dieren doen dat niet. En als iemand het anders weet dan moeten ze dat maar eens haar fijn uitleggen, dan kunnenwe er wat van leren.

Een hond die zich normaal gedraagt en goed gesocialiseerd is en gehoorzaam is, behoeft niet bij een gedragstherapeuten te komen. Je hond postitief opvoeden ja, maar het moet wel eerlijk zijn. Een lieve hond zal bij slechte leiding zelf zoeken naar leiding, dat is z´n instinct om te overleven in de groep. Als diezelfde hond kan groeien in zijn dominantie, dan gaat de hond steeds meer domineren en gaat eigen rechten spelen. En daar zit je niet op te wachten. Bij een angstige hond wordt het gedrag ook steeds erger, want de hond is z´n vertrouwen kwijt in de mens. De hond ziet ons niet als mensen, maar als wezens op twee benen. Je kunt niet voorkomen dat je hond weleens moet corrigeren anders loop jij achter je hond aan en niet andersom. Ga eens kijken bij een goede gedragstherapeut(e) die wil je wel laten zien hoe het werkt. Lees ook de twee boeken van Cesar Milan en je snapt het. Als je niets om honden geeft laat je mening dan thuis, want daar zitten goed bedoelde hondeneigenaars niet op te wachten. En broodverdieners willen we ook niet.

God wil dat mensen vrij kunnen leven en dwingt mensen niet. maar ook Hij moet weleens ingrijpen. Anders komt Z´n boodschap niet over. De duivel dwingt mensen God niet.

hond 2

07-11-2012 13:47

Honden die in de leeftijd van 1 tot ongeveer 7/ 10 jaar zijn, moeten lichamelijk gezond zijn , dat ze lange afstanden kunnen lopen en energiek kunnen rennen. Dat willen honden ook. Wanneer ze niet goed wordt uitgelaten,  bouwen ze hun opgekropte energie op, en zullen bij uitlaten niet goed in de pas lopen. Hierdoor worden ze onhandelbaar en gaan hun eigen ding doen. Om een  hond goed uit te laten moet je gaan wandelen. Het wandelen dient aan de lijn of los  volgen aan de voet. Het wandelen moet je ook op een zekere tred ondernemen.  Begin de dag met uitlaten door één uur met haar te wandelen. Als je de tijd heb loop langer. Het wandelen dient zonder geluid te volstrekken. Daardoor is aangelijnd, wanneer de hond nog niet gehoorzaam is beter, zo kom je in de flow om met je hond erop uit te gaan. Wanneer je langer dan één uur wandeld, zorg voor ontspanning en neem water en lichte versnaperingen mee. Ook voor jezelf. Water en kleine hondensnoepjes zijn goed, geen menselijke versnaperingen, daar worden ze hyper van. Voor jezelf is flesje water en flesje 100% vruchtensap een must en wat lichte versnaperingen. Mariakaakjes zijn licht en geven een lichte aanvulling. Bij een grote wandeling moet jezelf zorgen voor een broodpakketje meetenemen. Je komt niet altijd een eettent tegen. En brood is gezonder.             Een lichtgewicht rugtas is zeer prettig. Doe ook een handdoek in de tas, dan kan je ergens in het gras gaan zitten, als je geen bankjes tegen komt. Tijdens een pauze, tussen het wandelen, zorg je dat de hond in je buurt blijft en ook kalm. De hond zal even wat rondsnuffelen en als je er lang genoeg blijft zitten, dan gaat de hond vanzelf ook liggen. Blijft de hond in je gevoel te lang naar je zin rondsnuffelen, of als zij los is en te ver af dwaalt, roep haar bij je en geef de opdracht dat ze bij je moet gaan liggen. Als de hond ligt belonen. Wanneer je zeker weet dat de hond de regels kent is belonen niet meer nodig. Verder ga je gerust verder met uitrusten en geniet van de omgeving en soms vooral de stilte Tenminste als je in een natuurgebied of park bent. Laat de hond ook niet jagen of te luidruchtig zijn. Want het is de leefgebied van wilde dieren en die zitten niet te wachten op een boze of wilde wolf(hond). Ik zeg wolf, want de wilde dieren zien een roofdier en zien géén lieve huisdier. Wanneer je weer verder loopt, doe de hond weer aan de lijn, of wanneer zij niet los is, laat de hond weer naast je lopen. Niet vooruit, want dan forseer je dominantie bij de hond en dan leid de hond. Achter mag wel. alleen bij onzekerheid hem aanmoedigen om verder te lopen en nergeer de onzekerheid. Bij vooruit lopen, corrigeer dat de hond weer naast loopt. In de boeken van Cesar Milan kun je uitgebreid lezen wat je moet doen. Ook een deskundige kan je daar in begeleiden. Jij bent ten allertijde de roedelleider samen met je gezin of menselijke wandelpartner. De hond komt als laatste en staat ondergeschikt aan jouw en de groep.

inspirators

06-11-2012 21:36

                         Deze twee mensen inspireren mij.

Cliff Richard is al van mijn kinds af aan in mijn leven. Ik was rond 10 jaar dat ik met hem in contact kwam als artiest. Mijn idolatie heeft zich genesteld als echte liefde. Buiten dat Cliff een goede muzikant is en hij mooie liederen te gehoren geeft, is hij een bijzonder als mens. Hij is altijd positief, ook is hij dat naar anderen. Hij liet/ laat zich, ondanks de felle kritiek van jaren '70 en '80 en tot nu, dat hij religieuse muziek ging bespelen, niet van de wijs brengen. De liefde voor God en Zijn zoon Jezus is zo intens, dat die kritiek hem niet van God's weg af liet/laat halen. Hij heeft heus wel last gehad van die kritieken, maar z'n vaste fans dragen hem op handen. En dat was/is genoeg om door te gaan. Hij heeft ook de juiste mensen in zijn directe omgeving die hem daarbij helpen. Ook al heb je niets met hem, en je gaat met iemand mee op een van z'n optreden, die wel fan is,  kunt je er van uit gaan dat je een gezellige avond hebt. De vaste fans genieten toch wel, maar degene die "op visite komt", worden niet vergeten. Zelfs meegenomen kinderen swingen net zo hard mee.

hond

06-11-2012 11:06

 

Daddy, de rolmodel, liefste pitbull die ooit geleefd heeft, is inmiddels overleden, is de grootvader van de nieuwe generatie pitbulls, die kalm-onderdanig was en een goede leraar voor hond en mens en Cesar Milan.

 

Als hondenbezitter is kalm-assertief zijn een feit. Je moet ten aller tijde je hond het vertrouwen geven, door goed en consequent te zijn. Een instabiele leider zorgt voor onrust. Als hond wordt je niet altijd geboren om leider te zijn.  Als  de hond, als volger geboren is, wil zij je je volgen.  Een geboren leider  of niet, de hond zal leidng zoeken. De hond gaat dan zelf de leiding nemen, en dan krijg je onrust. Want onzekere honden worden nerveuzer en worden gefrustreerd en gaan blaffen, worden bezitterig, overvriendelijk en kunnen door de angst gaan bijten. Ook dominante honden worden overheersender en daardoor agressiever. Dan komt de wilde hond(wolf) in haar boven en dat is niet gezond. Een hond hoort kalm-onderdanig te zijn.

In huis is de hond rustig. Het dier mag wel rondlopen, kan de tuin in lopen en/of balkon om zich te vermaken of te liggen. Alleen is de hond wel rustig en niet  opgewonden. Opgewonden honden gaan blaffen. Alleen jij bepaalt wanneer het genoeg is en maak einde aan het gedrag, door haar naar binnen te roepen en haar plaats wijzen. Ze kan ook graven in de tuin of je planten vernietigen, dan corrigeer je haar. Blijf rustig, maar geef commando NEE. Als de hond niet luistert, moet je met je stemgeluid hoger, inzetten kwa level en Néé herhalen, maar wel nog steeds kalm blijven. Blijf bij weigering steeds néé zeggen, en verleg je NEE in je eigen kalm-assertieve energie naar een hogere level. Begin bij 1 nee en zet steeds hoger in tot de hond ophoudt met het gedrag. Als de hond stopt met het gedrag dan beloon je het met véél blijdschap zodat de hond de volgende keer sneller stopt met het gedrag. Eventueel om het te stimuleren geef je een klein beloningssnoepje. Alleen het snoepje geven moet je weer weglaten als het beter gaat, anders verliest het snoepje zijn doel. Belonen met je stem is altijd beter. als de hond naar je toe komt zeg je brááf en geef commando zit en beloon haar met een aai. Het beste is bij de borst, dat kalmeert. Dit geldt voor alles als het om corrigeren gaat, zorg er wel voor dat de hond kalm blijft. Want een opgewonden hond kun je niet bereiken. Bij angst of dominantie is de hond niet corrigeer baar. Wanneer ten alle tijden het opvoeden niet lukt, geneer je niet en zoek een deskundige. Op de website staat bij nieuws een lijst met eerlijke deskundige(n). De lijst bestaat voorlopig uit 1 persoon. Ik hoop dat ik de lijst kan aanvullen, Er zijn wel andere lijsten, maar ik wil in de lijst de betrouwbare aangeven. Er is een wildgroei aan hondenscholen en hondentrainers, en ik ga voor eerlijk en goede zorg voor de hond.  Bert Verstraten is een vriendelijk maar een consequente hondentrainer. Hij wil, wat je ook op zijn website kan lezen, een betere baas-hondrelatie. Zijn liefde voor de hond/wolf is enorm en is zijn passie. Ook het coachen zit  bij hem in het bloed.

Eerste blog

18-10-2012 09:25

Mijn  blog is vandaag van start gegaan.RSS feed.